Elsbeth From - Kindercoach

Ik ben geboren in een klein fries dorpje. Ik werd ontvangen in een gezin dat bestond uit een vader een moeder en een grote zus. Na een aantal jaren besloten mijn ouders te gaan scheiden en ben ik samen met mijn moeder en zus verhuisd. Mijn vader leerde later een andere vrouw kennen en kregen samen nog een zoon. Mijn broertje. De meeste mensen noemde dit een halfbroertje, een benaming waar ik tot op de dag van vandaag niets van begrijp. Hij is toch echt een geheel. gelukkig heb ik hem ook altijd zo gezien. In de periode van de scheiding, verhuizing, broertje, was ik een heel druk aanwezig kind. Daarnaast probeerde ik de harmonie te bewaren tussen alles wat er om mij heen gebeurde en leerde mij al jong te schikken in die rol en daarbij kon ik niet altijd zijn wie ik was. Dit is nooit van mij gevraagd maar dit gebeurde binnen deze situatie en leek mij de manier om mij staande te houden in de wind. Wel liet ik mij horen als ik iets onrechtvaardig vond, of als ik boos was.

Tegenwoordig ben ik gelukkig getrouwd en samen hebben wij een dynamisch gezin. Ik ben moeder van vier prachtige kinderen. Twee zonen en een dochter met elk hun eigen unieke persoonlijkheid. Onze oudste dochter is niet meer fysiek aanwezig maar hoort er zeker bij. Voor hun wil ik niets liever dat zij voor zichzelf een balans in het leven vinden en mogen opgroeien tot prachtige mensen die zich vrij voelen om zichzelf te kunnen zijn.

Mijn missie is om kinderen en ouders te laten ervaren hoe het is als zij op hun eigen krachten mogen vertrouwen. Balans kunnen vinden in eigenheid en aanpassing. Ik gun iedereen een eigen plek, een eigen ruimte op deze wereld. Hoe mooi zou het zijn, als dat kan?

Ik ben al 15 jaar werkzaam in de zorg.  Daar heb ik met verschillende doelgroepen gewerkt. Wat mij altijd bezig heeft gehouden binnen de zorg is dat er veel met protocollen en regels wordt gewerkt. Een mens moet zich ook daar aanpassen aan wat het aanbod is. Er is weinig ruimte voor eigenheid. Gelukkig veranderd dit de laatste jaren steeds meer en ervaar ik dat er steeds meer gekeken wordt naar wat iemand vraagt en nodig heeft.  De jongeren die ik begeleid hebben inspraak in welke weg zij willen bewandelen.